Blog#7 | Uitgelijnd leven – ALIGNment

Uitleg achter de naam ALIGNS

Leven vanuit je blauwdruk, thuiskomen bij jezelf.
Volledig honoreren en eren van wie jij in de kern bent. Je verbinden met 5d zodat je kunt leven vanuit je hart en kloppend met je blauwdruk.

“Wat houdt een uitgelijnd leven precies in?”

Een uitgelijnd leven gaat over het streven naar harmonie en balans in alle aspecten van jezelf, zowel fysiek als energetisch. Het betekent dat je je bewust bent van het feit dat alles om ons heen bestaat uit energie met verschillende trillingen en frequenties. Een belangrijke basisgedachte hierbij is het idee van onszelf als ‘vibrerende wezens’ in menselijke vorm op aarde. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht dat we bestaan uit meerdere energielichamen? Deze omvatten onder andere het fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele lichaam. En al deze  lichamen zijn essentiële onderdelen van wie we zijn!

Het is boeiend om te realiseren dat deze vijf uitgelichte energielichamen met elkaar verbonden zijn en elkaar voortdurend beïnvloeden. Het begrijpen en omarmen van deze connectie is de sleutel tot het leiden van een uitgelijnd leven. Het stelt ons in staat om te gedijen in harmonie met onszelf en de wereld om ons heen. Ben jij klaar om de reis naar een uitgelijnd leven te omarmen en je energie in balans te brengen? Het begint allemaal met het verkennen en begrijpen van deze krachtige energielichamen.

De 5 energielichamen
Uiteraard zijn het fysieke en mentale lichaam jou bekend, oftewel je lichaam (vervoersmiddel hier op aarde) en je denkvermogen. Tussen deze twee lichamen bevindt zich je energetische lichaam, dat fungeert als een brug tussen je fysieke en mentale aspecten. Daarnaast is er ook nog je intuïtieve lichaam (energetisch). “Intuïtie“, je innerlijke stem, is iets waar je waarschijnlijk wel eens van hebt gehoord, en veel mensen, misschien jij ook wel, lastig vinden om naar te luisteren waardoor ze zich snel laten beïnvloeden door hun mentale aspect (de mind, het ego, belemmerende overtuigingen en vooroordelen).

Het intuïtieve lichaam vormt samen met “the spirit” (het spirituele lichaam), de essentie van wie jij werkelijk bent, waar jouw geluk ligt en wat jou het juiste gevoel geeft. Het energetische en spirituele lichaam ‘ZIJN’ gewoon en zullen meer van zich laten horen zodra jij alle lichamen onderling meer afstemt. Want wanneer jij al jouw energielichamen (meer) in balans kunt laten zijn en zij alle 5 evenveel aandacht van jou krijgen, ben jij in staat om een uitgelijnd leven voor jezelf te creëren.

 

 

 

ALIGNS – ‘uitgelijnd leven’ door aandacht te leren hebben voor je innerlijk kompas + debasis’ drie energielichamen

    1. Het fysieke lichaam met een van nature een lage trilling (de basis, dicht bij materie)
    1. Het emotionele lichaam met een van nature een hogere trilling t.o.v. het fysieke lichaam (2e laag)
    1. Het mentale lichaam met een van nature een super sneller trilling (3e laag)

Dit zijn je tools! Jouw innerlijk kompas.
Uitgerust met een eigen energietaal.

Als we het hebben over een uitgelijnd leven leiden, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende drie lichamen: het fysieke, het emotionele en het mentale lichaam. Deze drie energielichamen samen vormen de basis van jou als mens in het ‘aardse systeem’. De overige twee: het energetische en het spirituele lichaam zijn standaard aanwezig rondom jou. Hier hoef jij niets extra’s voor te doen, zij volgen je bij alles wat je doet. Wel is het zo dat wanneer jij jouw ‘drie basis lichamen’ onderling goed laat samenwerken, de overige twee lichamen meer voor jou kunnen betekenen.

De drie lichamenfysiek, emotioneel en mentaal – zijn belangrijk voor de “energetische bedrading” binnenin jou en hebben alle drie een andere trilling en frequentie. Het gezond houden van deze interne energetische bedrading is van groot belang omdat deze van binnenuit vormgeeft aan jouw “cocon”, ofwel jouw aura (energetische lichaam) en spirituele lichaam.

TIP video: energievitaminen  – stress verminderen en je immuunsysteem een boost geven in 5 tot 10 minuten – te vinden op mijn website!

Uitgelijnd zijn in het dagelijks leven
Uitgelijnd leven blijkt in het dagelijks leven best wel een uitdaging voor velen. Mede omdat vaak 1 van de basis- energielichamen meer aandacht van jou vraagt. Stel jezelf daarom eens de volgende vragen:
Welk lichaam vraagt bij jou de meeste aandacht?  
– Welk lichaam verwaarloos jij het meest? 

Op basis van het eerdere verhaal over trillingen, kun jij je wellicht voorstellen dat het mentale lichaam bij veel mensen overheerst. Dit komt niet alleen door hoe de maatschappij functioneert (momenteel nog veel gericht op denken/mannelijke energie) en ook door de snelheid van de trillingsfrequentie van dit energielichaam. Het mentale lichaam beweegt zich razendsnel en kan hierdoor gemakkelijk de andere lichamen ‘overweldigen’.

Om te leren hoe jij alle drie de  energielichamen de juiste aandacht kunt geven, is het belangrijk om te begrijpen hoe ze precies werken en hoe ze communiceren. Het hier bewust aandacht voor leren hebben doe je door je energielichamen te erkennen (waarderen) en te respecteren (ernaar luisteren). Wanneer je vertraagt en écht begint te luisteren naar wie je werkelijk bent, ben jij in staat om die stevige basis voor jezelf te creëren (de ruggengraad die de uitlijning van de drie basis energielichamen vertegenwoordigt).

Werking van de drie energielichamen
1. Het fysieke lichaam fungeert als ons voertuig, waarmee we handelen op basis van wat we zien, horen, voelen en beslissen. Het fysieke lichaam is doordrongen van een dichte energie, materie genaamd, en bevindt zich voornamelijk in de 3D-dimensie.
2. Het emotionele lichaam (bevindt zich rondom je fysieke lichaam) fungeert als een verbinder tussen het trage fysieke lichaam en het snelle mentale lichaam. Het is “vloeibaar” van aard en bevindt zich zowel in de bewuste als de onbewuste wereld. Het emotionele lichaam verbindt de verschillende dimensies (3D, 4D en 5D) met elkaar, evenals het heden, verleden en de toekomst (zie dit lichaam als een soort tijdreiziger). Emoties staan centraal in dit lichaam.
3. Het mentale lichaam (bevindt zich rondom hoofd- en borstgebied) en heeft het vermogen om boven ons leven uit te stijgen en rode draden te herkennen. Het omvat o.a. gedachten, observatie, het wel of niet oordelen, het trekken van conclusies en het opmerken van synchroniciteit. Het mentale lichaam is een snel draaiende en trillende energie en bevindt zich voornamelijk in de 4D-dimensie, die tijdgebonden is.

  • het energetisch lichaam (ook wel bekend als je aura, een soort cocon) en het spirituele lichaam bevinden zich om deze drie basis energielichamen heen.

NB: Waar het mentale lichaam vaak de overhand heeft, wordt het fysieke lichaam vaak verwaarloosd. Hoewel we aan de buitenkant wellicht goed voor ons lichaam zorgen, dienen we ook aandacht te besteden aan onze innerlijke verzorging. Het vermogen om de innerlijke signalen op te merken en te luisteren naar wat ons lichaam te zeggen heeft, is de sleutel tot een leven in balans (afstemming). Door een eervol om gaan met deze signalen maak jij de weg vrij naar jouw kern, je authentieke zelf.


Het uitlijnen van je drie energielichamen in de praktijk

Hoe kun je dit nu goed beheren en ervoor zorgen dat jij je aandacht goed verdeeld tussen deze drie energielichamen?

Hier zijn enkele suggesties:

    1. Vergroot je bewustzijn: Word je meer bewust van de aanwezigheid van je mentale, emotionele en fysieke lichaam. Herken wanneer een van hen te veel aandacht krijgt en probeer ze in evenwicht te brengen.

    1. Land bewust en met aandacht in jezelf: Stel je voor dat je tijdens je leven momenten als kralen aan een ketting rijgt, breng bewust je aandacht naar het moment (Hier en NU) en merk op hoe elk energielichaam voelt; en verbind ze met elkaar.

    1. Praat liefdevol met jezelf: Gebruik bemoedigende en liefdevolle woorden om jezelf aan te moedigen en te ondersteunen tijdens dit proces. Wees geduldig en begripvol met jezelf. (Gebruik de zin: maar natuurlijk, … dit verzacht en zorgt voor energetische verschuivingen).

    1. Vertraag: Neem de moed om langzamer te gaan. Soms is dit noodzakelijk én van groot belang. Door te vertragen geef je het mentale lichaam de kans om langzamer te draaien, waardoor het emotionele lichaam begrepen kan worden en het fysieke lichaam gevoeld kan worden.

In een leven waarin alles geïntegreerd is, draait het om het respecteren, erkennen en eren van alle drie de energielichamen. Neem een moment van vertraging en geef jezelf de ruimte om deze innerlijke balans te ontdekken. Door het tempo van je gedachten te vertragen, krijg je de kans om het emotionele lichaam te begrijpen en het fysieke lichaam echt te voelen. Het is een reis naar het vinden van harmonie binnenin, waar jouw welzijn centraal staat. 


Praktische tips!
Neem de tijd en gun jezelf de ruimte om de drie basis energielichamen te laten samenwerken en afstemmen. Het kost vaak even tijd voordat ze goed op elkaar zijn afgestemd! Jij weet zelf heel goed wanneer het moment daar is. Daarbij word je ook geholpen vanuit het energetische en spirituele veld.

    1. Mentaal: Zet intentie(s) en spreek jezelf liefdevol toe. Gebruik bijvoorbeeld zinnen als: “Maar natuurlijk is het goed om nu even een time out te nemen voor mijzelf …”

    1. Emotioneel: Creëer ruimte om écht te voelen waar je op dit moment staat.

    1. Fysiek: Onderneem actie die juist is voor jou, handel naar wat goed voelt.

Kracht van vertraging en zelfbewuste aanwezigheid
Eén van de meest waardevolle uitdagingen is jezelf toestemming geven om te vertragen. Neem de tijd om echt aanwezig te zijn bij jezelf, volledig en liefdevol, zonder enige voorwaarden. Jij bent de reden en de manier. Je bent hier om te ervaren en te groeien. Sta jezelf toe deze kostbare momenten te omarmen en de kracht van ware aanwezigheid te ontdekken.

Conclusie; eenheid in jouw energiesystemen

Allemaal hebben we een unieke innerlijke wereld, een persoonlijke bubbel van gedachten en emoties, gehuisvest in ons individuele fysieke lichaam. Geen twee personen ervaren hetzelfde, en er is geen absolute waarheid – onze diversiteit maakt ons juist prachtig.

Wat ons verbindt als mensheid zijn onze (vijf) energielichamen en de mogelijkheid om deze te begrijpen en te beïnvloeden. Ik geloof sterk dat iedereen de kracht heeft om deze energielichamen te verkennen, te begrijpen en met respect te behandelen, om zo innerlijke balans en harmonie te bereiken. Hoewel het geen eenvoudige taak is, vormt dit proces een essentieel onderdeel van onze aardse reis, waar het ‘ervaren van het leven’ centraal staat.

Nu je enigszins bekend bent met het voortdurende samenspel van alle vijf energielichamen, is het cruciaal te beseffen dat jij zelf de sleutel in handen hebt. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor het evenwicht van deze lichamen.

Het is in jouw eigen belang om het stuur van jouw leven stevig in handen te nemen en te leren hoe je jouw innerlijke kompas op een juiste en helpende manier kunt inzetten. Het begrijpen van de unieke functies van elk energielichaam, het herkennen van wie welk aspect vertegenwoordigt, en het luisteren naar de boodschappen die deze lichamen individueel én samen te vertellen hebben, verdient jouw aandacht en ruimte.

Het streven naar een uitgelijnd leven vereist bewustwording, zelfobservatie en de vaardigheid om te vertragen en te luisteren naar de taal van jouw lichamen. Ook jouw bewuste aandacht voor hoe je jezelf in tijd en ruimte beweegt speelt hierbij een cruciale rol. Het leren afstemmen op dit niveau heeft een positieve invloed op jouw welzijn.

Beslissingen die voortkomen uit een lichaam dat op alle niveaus (zo goed als mogelijk, want we blijven tenslotte mens 😉) in balans is, dragen altijd bij aan het leven vanuit jouw kern, jouw diepste verlangens.

Voor mij is het essentiële element van een uitgelijnd leven, bewustzijn. Bewustzijn stelt je in staat om te herkennen wanneer je uit balans bent en wanneer je lichamen niet goed op elkaar zijn afgestemd. Het geeft je ook de capaciteit om te luisteren naar de behoeften en signalen van elk van je lichamen. Door bewust te zijn, kun jij je aandacht richten op wat er zich afspeelt in je fysieke, emotionele en mentale lichamen, en kun je stappen zetten om ze (weer) in evenwicht te brengen. Het gaat niet om goed of fout; het draait allemaal om bewust ‘zijn‘. Eenvoudigweg opmerken, observeren wat er gebeurt, zodat je kunt vertragen, luisteren en aanpassen.

Mijn missie hierin is om jou te inspireren en te begeleiden in dit prachtige proces. Wees ervan overtuigd dat ik hier ben, klaar om je te verwelkomen zodra je een eerste stap wilt zetten.

Vol vertrouwen, vanuit licht en liefde.
Liefs, Jo

Inspiratiebron: Danielle Hermeler

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *