Blog#14 | Cellulair geheugen

Energetische Geneeskunde en Cellulair Geheugen: de weg naar balans

Het Celgeheugen: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Het concept van cellulair geheugen, dat door verschillende experts is onderzocht, suggereert dat onze cellen herinneringen opslaan van zowel emotionele als fysieke ervaringen. Deze herinneringen kunnen positieve of negatieve effecten hebben op onze gezondheid. Het begrijpen en transformeren van deze herinneringen is essentieel voor een gezond en evenwichtig leven.

Cellulair Geheugen
Onze cellen bewaren herinneringen aan ervaringen die we hebben meegemaakt. Deze herinneringen beïnvloeden ons vaak zonder dat we het beseffen. Negatieve herinneringen kunnen bijdragen aan chronische ziektes en emotionele problemen, terwijl positieve herinneringen genezing en welzijn bevorderen.

“Vrijheid, vrede en innerlijke vreugde zullen ons blijven ontglippen totdat we ons bewust worden van onze werkelijke waarheid zonder onszelf te verschuilen of ons te schamen voor wat we zijn.” – Lynn Grabhorn

Methoden voor Heling en Transformatie

Er bestaan diverse methoden om schadelijke herinneringen los te laten en te transformeren. Technieken zoals meditatie, visualisatie en therapeutische interventies helpen ons oude, schadelijke patronen doorbreken en een gezonder leven leiden. Het herprogrammeren van onze cellen met positieve nieuwe herinneringen kan onze gezondheid en welzijn aanzienlijk verbeteren.

Energetische Geneeskunde

Rondom ons fysieke lichaam bevindt zich een lichtgevend energieveld, ook wel het Lichtgevende Energieveld (LEV) genoemd. Dit veld speelt een cruciale rol in ons welzijn en beïnvloedt hoe we in harmonie kunnen leven.

Geboren met een Lichtlichaam
Bij onze geboorte hebben we allemaal onze oorspronkelijke resonantie, een puur energieveld dat ons omringt en doordringt. Door de ervaringen in ons leven ontwikkelen we echter een pijnlichaam, een samentrekking in ons energieveld. Dit pijnlichaam bestaat uit opgeslagen negatieve herinneringen en trauma’s die in onze cellen worden vastgehouden.

Lichtlichaam – Ons oorspronkelijke, zuivere energieveld dat ons vanaf de geboorte omringt.
Pijnlichaam – Een energetisch veld gevormd door negatieve ervaringen en trauma’s die in onze cellen worden opgeslagen. Dit belemmert ons welzijn wanneer we hierin blijven geloven.

Echte tegenover Denkbeeldige Pijn

Iedereen ervaart fysieke of emotionele pijn, maar er zijn twee soorten pijn met totaal verschillende oorzaken:

  • Echte Pijn: De oorspronkelijke pijn zoals een wond, verwonding, tumor of biologische disfunctie.
  • Denkbeeldige Pijn: De oorspronkelijke pijn plus de weerstand om die te voelen, zoals de angst om gehandicapt te raken, angst voor de toekomst, of angst voor de dood.

Lijden wordt vaak gecreëerd uit onbewuste weerstand tegen echte pijn. Het is niet wijs om je tegen pijn te verzetten; in plaats daarvan kunnen we pijn transformeren door het te leren omarmen. Dit zorgt voor snelle heling en een leven zonder lijden.

“Pijn is onvermijdelijk, lijden is optioneel.” – Boeddha

Wat is je energetische aard?

Moderne fysica helpt ons te begrijpen hoe alle onderdelen van de schepping samenwerken. Ons lichaam en het bijbehorende energieveld zijn nauw verweven met het kwantumveld dat alles doordringt. Dit betekent dat onze gedachten en overtuigingen een directe invloed hebben op ons energetische welzijn.

Het Pijnlichaam en het Heden: Eckhart Tolle’s Perspectief

Eckhart Tolle benadrukt in zijn boeken zoals “De Kracht van het Nu” en “Een Nieuwe Aarde” het belang van bewust aanwezig zijn in het moment om het pijnlichaam te transformeren. Tolle beschrijft het pijnlichaam als een opgehoopt reservoir van oude emotionele pijn dat wordt geactiveerd door ervaringen in het heden. Door bewust aanwezig te zijn en niet te identificeren met deze oude pijn, kunnen we het pijnlichaam oplossen.

“De kracht van het heden ligt in je vermogen om volledig bewust en aanwezig te zijn in elk moment.” – Eckhart Tolle

Diepgaande Emotionele en Fysieke Genezing

Luis Angel Diaz benadrukt in zijn werk (Het Celgeheugen) het belang van het erkennen en verwerken van cellulair geheugen voor diepgaande emotionele en fysieke genezing. Volgens Diaz kunnen cellulaire herinneringen leiden tot onbewuste patronen die onze gedachten, emoties en gedrag beïnvloeden. Het helen van deze herinneringen vereist een holistische benadering waarbij zowel het fysieke lichaam als het emotionele en energetische lichaam worden betrokken.

De Biologie van Overtuigingen: Bruce Lipton’s Perspectief

Bruce Lipton, een celbioloog en auteur van “The Biology of Belief”, biedt een wetenschappelijk perspectief op hoe onze overtuigingen en emoties onze cellen en genetica beïnvloeden. Lipton’s werk legt uit hoe onze gedachten en overtuigingen de expressie van onze genen kunnen veranderen, wat bekend staat als epigenetica.

Volgens Lipton hebben onze overtuigingen een directe invloed op onze biologische processen. Negatieve overtuigingen kunnen stress en ziekte veroorzaken, terwijl positieve overtuigingen genezing en welzijn bevorderen. Lipton benadrukt het belang van bewustzijn in het veranderen van onze biologische realiteit.

“Je overtuigingen werken als filters voor de realiteit en bepalen jouw perceptie van de wereld. Door je overtuigingen te veranderen, verander je jouw realiteit.” – Bruce Lipton

Hoe Kun Je Zelf Beginnen?

  1. Verken je energetische aard – Begin met simpele oefeningen zoals meditatie, ademhalingstechnieken of wandelen in de natuur om je bewust te worden van jezelf en je energieveld.
  2. Lees literatuur en onderzoeken – Dit biedt verdieping en geeft nieuwe inzichten.
  3. Integreer Energetische Geneeskunde – Overweeg energetische therapieën op te nemen in je zelfzorgpraktijken voor een holistische benadering van gezondheid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *