fbpx

- energie als medicijn -

praktijk voor energetische geneeskunde

afstemmen - Innerlijk kompas

intuïtie, emoties en lichaam

  • Intuïtie; de stem van je ziel
  • Emoties; vernauwingen of verruimingen in je gevoelssysteem
  • Lichaam; chemische processen, uitingen van jouw patronen en overtuigingen

Bevrijdingsprocessen en activaties

Door hoofd en hart op elkaar af te stemmen, leer je ‘anders’ luisteren en voelen.

In mijn energetisch werk help ik je om beter te begrijpen wie je echt bent door je te leren afstemmen op je eigen innerlijke kompas – dit omvat onder andere je intuïtie, je emoties en je lichaam. Samen gaan we op een reis van bewustwording, persoonlijke groei en heling, zodat je leert hoe jij zelf meer sturing kunt geven aan je leven. Ik nodig je uit om naar binnen te gaan en (opnieuw) te luisteren naar en te vertrouwen op je intuïtie en lichaam. Je lichaam fungeert hierbij als een kompas dat signalen uitzendt. Dit is de manier waarop het met jou communiceert en aangeeft wanneer er iets jouw aandacht nodig heeft. Door aandachtig te luisteren naar deze signalen kun je jezelf afstemmen en begrijpen wat er wordt bedoeld.

Ik begeleid op een coachende manier vanuit een holistisch perspectief, waarbij ik oude wijsheden, mijn intuïtie en wetenschap verbind en toepas. Ik ben niet van de titels maar als je mij dan toch een naam moet geven dan noem ik mezelf graag een Energetisch Verbinder omdat dit allesomvattend is voor mij. Mijn werkwijze is ontstaan uit verschillende methodieken, technieken, tools, filosofieën, scholingen en levenservaringen. Ik vermijd labels en geloof niet in snelle oplossingen. Ik voel zelfs dat er überhaupt geen algemeen recept is, het werkt naar mijn idee voor iedereen anders! Mijn energetisch werk is dan ook maatwerk, waarbij ik het essentieel vind om volledig af te stemmen op jou en jouw behoeften.

Ervaring leert dat het werkelijk van essentieel belang is om de verandering te omarmen wanneer je iets wilt transformeren in je leven. Het vergt moed om die eerste stap te zetten en jezelf volledig open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Want als je vasthoudt aan wat je altijd hebt gedaan, zul je merken dat er geen ruimte is voor groei en vernieuwing.’

Be - don't try to become!

Osho; within these two words, be and becoming your whole life is contained. Being is enlightenment, becoming is ignorance.

Afstemmen op jezelf

Intentie of hartsverlangen, is eigenlijk iets wat voortkomt uit jouw essentiële zelf. Anders gezegd, het is de kern (energetische blauwdruk) van wie jij werkelijk bent, losstaand van jouw persoonlijke wil. Voorafgaand aan elke gedachte, emotie of lichamelijke uiting, is er dus jouw intentie. En het is precies deze innerlijke stroom die wij mensen vaak neigen te saboteren en daarmee onze eigen groei en ontwikkeling belemmeren of zelfs stagneren. 

Dit ‘saboteren’ doen wij door gedachten die niet met onze intentie resoneren, om te zetten in overtuigingen die wij vervolgens voor waarheid aannemen. Jouw vrije wil is hierin belangrijk omdat jij het zelf bent die bepaalt welke gedachten je gelooft en welke niet. Het zijn de overtuigingen die jouw werkelijkheid creëren omdat zij resoneren in jouw energieveld. Jouw energie veld zit om je heen en heeft een bepaalde energetische imprint die belangrijk is voor jouw groei. Harmoniseert een imprint met jouw intentie (hartsverlangen) dan voelt dit fijn, harmoniseert dit niet dan ervaar je ongemak, onrust, pijn. Door vanuit bewustwording ruimte te leren maken voor jouw binnenwereld ben jij in staat om jezelf uit negatieve imprints te bevrijden zodat jij (weer) in harmonie met jezelf kunt zijn. 

Holisme

Vanuit Holisme werken is aandacht hebben voor alle 5 holistische niveaus van ontwikkeling en groei. Hierbij wordt onderscheidt gemaakt in een lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Klachten kunnen worden toegeschreven aan de verschillende niveaus die onderling met elkaar verbonden zijn. Afstemming zorgt voor een uitgelijnde verbinding met jezelf in alle richtingen en op elk niveau. Bewustwording helpt je herinneren dat jij heel bent, één geheel en creëert de mogelijkheid tot transformatie. Zodat jij kunt kiezen wat je wilt veranderen om te groeien naar de persoon die je wil en mag zijn.

Brein fascinatie

Ik heb een bijzondere interesse in de werking van het brein. Zeker in relatie tot spiritualiteit, bewustwording, neurowetenschap en kwantumfysica. Persoonlijk ben ik van mening dat wij zelf onze realiteit creëren. Hier zijn bewijzen van te vinden in de wetenschappelijke wereld, en ook in mijn eigen leven zie ik hier regelmatig de bewijzen van. Denk bijvoorbeeld aan bewijzen zoals dingen die ik in mijn leven creëer/manifesteer of ‘toevallige’ ontmoetingen. En het allerbelangrijkste is toch wel het gevoel van liefde en dankbaarheid dat ik dagelijks mag ervaren.

veer, gordijn, praktijkruimte, rust, ALIGNS

Jouw onderbewuste zal je altijd naar datgene leiden wat jouw aandacht nodig heeft. Wanneer je aandachtig leert luisteren zul je gaan zien dat jij het leven kunt leven dat je kiest, in plaats van het leven leven dat je overkomt. Door als een verbindende schakel, helder gerichte vragen aan jou te stellen en mijn energie hierbij in te zetten, gaan we samen op reis naar jouw kern, jouw energetische blauwdruk. 

Groei

Je zal inzichten gaan ervaren in hoe de dingen voor jou werken op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Want jouw lichaam liegt nooit en geeft je alle informatie die nodig is om te voelen, te helen, te groeien, te ontwikkelen en gewoon te ‘ZIJN’. Door af te stemmen op jezelf, écht de verbinding te maken, ga je steeds beter voelen dat jij altijd een keuze hebt en dat jij verantwoordelijkheid kunt nemen over dingen die van jou zijn en los mag laten wat van een ander is. Je hoeft namelijk niemand te redden of te fixen. De enige persoon waar jij goed voor mag leren zorgen ben jij zelf.

Transformeren

Jouw persoonlijke transformatieproces start zodra jij besluit om samen met mij opzoek te gaan naar de verandering. Anders gezegd, het moment waarop jij kiest om de reis naar binnen te maken waarbij we energetisch gaan opschonen en de verbindingen gaan leggen tussen jouw denken (hoofd), jouw voelen (emotioneel en energetisch in het lichaam) en jouw doen (gedrag). De ervaring leert, dat om een verandering (in jezelf) teweeg te brengen, het belangrijk is om de verandering te zijn. Om de sprong te wagen en om dit jezelf daadwerkelijk te gunnen. Want als je blijft doen wat je altijd al deed zal er NIETS veranderen. 

Resultaat

De sessies bij mij geven jou een verankering met jouw innerlijk kompas en helpen je ruimte maken voor zelfliefde, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Jij ontvangt alles wat jij nodig hebt om weer te bewegen, te voelen, te groeien en te vertrouwen. Jij wordt je bewust van het feit dat het er niet om gaat dat je anders doet maar dat je anders bent, daar ontstaat de transformatie! Het is de beweging van binnen naar buiten die voor verandering zorgt; vanuit zijn en niet vanuit doen. Dit resulteert in een hernieuwde verbinding met jezelf waarbij je meer rust, vrijheid en vreugde ervaart. 

‘Onderschat nooit de kracht die je hebt om je leven een nieuwe
wending te geven!’

Ga naar de inhoud