fbpx

ALIGNS Blogs

'energie enzo'

Een blog is om te delen, om te verbinden, om te creëren en om te inspireren. Ontdek en laat je verrassen. Veel leesplezier!

- energie als medicijn -

praktijk voor energetische geneeskunde

volg je mij al op social media?

Aligns
Blogs

Celgeheugen omvat het idee dat onze cellen herinneringen vasthouden aan zowel positieve als negatieve ervaringen, die ons welzijn diepgaand beïnvloeden. Het begrijpen en transformeren van deze herinneringen is cruciaal voor een gezond en gebalanceerd leven. Negatieve herinneringen kunnen bijdragen aan chronische ziekten en emotionele problemen, terwijl positieve herinneringen juist genezing en welzijn bevorderen.

Energetische geneeskunde benadrukt het lichtgevende energieveld rondom ons fysieke lichaam, dat een vitale rol speelt in onze harmonie en welzijn. Door technieken zoals meditatie, visualisatie en therapeutische interventies kunnen we oude, schadelijke patronen doorbreken en ons leven transformeren naar een gezondere staat.

Het verkennen van onze energetische aard begint met eenvoudige oefeningen zoals meditatie, ademhalingstechnieken of rustgevende natuurwandelingen. Door bewustzijn te vergroten en nieuwe inzichten op te doen kunnen we onze gezondheid op cellulair niveau verbeteren.

Wist jij bijvoorbeeld dat jouw overtuigingen en gedachten je biologische realiteit vormgeven? Experts als Bruce Lipton en Eckhart Tolle bieden met hun inzichten waardevolle perspectieven over hoe we ons pijnlichaam kunnen transformeren en diepe emotionele en fysieke genezing kunnen bereiken. Ook Luis Angel Diaz schrijft hierover in zijn boek ‘Het Celgeheugen’.

Transformeer je gezondheid door het loslaten van schadelijke patronen. Ontdek je energetische aard en integreer nieuwe methoden voor diepe emotionele en fysieke genezing. Verander je overtuigingen, verander je realiteit!

Lees hier meer; Blog 14

Energetische geneeskunde: no joke – diepte, bewustzijn en verantwoordelijkheid

In de wereld van spirituele ontwikkeling en energetische geneeskunde groeit het aantal lichtwerkers snel. Maar snelle groei betekent niet altijd diepgaande transformatie. Het pad naar het worden van een lichtwerker vergt vaak jaren van innerlijk werk en ervaring. Centraal staat zelfheling en bewustzijn van zowel licht als duisternis.

In deze wereld is het negeren van de schaduwzijde een gevaarlijke valkuil. Terwijl lichtwerkers vaak gefocust zijn op het positieve, is het essentieel om het duister te erkennen en te begrijpen. Entiteiten, zowel behulpzaam als verstorend, vormen een integraal onderdeel van het energiewerk. Onbewustheid van deze realiteit kan leiden tot schadelijke praktijken.

Vooral in tijden van energetische verschuivingen, zoals na de coronapandemie, is bewustzijn van cruciaal belang. Het groeiende interessegebied in energiewerk brengt echter risico’s met zich mee, vooral wanneer beoefenaars zichzelf snel als experts bestempelen zonder diepgaande training.

Energetisch werk is geen spel, maar een serieuze praktijk die kennis, ervaring en ethiek vereist. Het is onze verantwoordelijkheid om integriteit te behouden te midden van de hype en sensatie. Door bewustwording, kritisch denken en voortdurende gedegen educatie kunnen we een veilige en ondersteunende omgeving creëren voor zowel beoefenaars als deelnemers.

Het begrip van ethische principes en verantwoordelijkheden is van essentieel belang bij het beoefenen en onderwijzen van energetische geneeskunde. Alleen met een bewuste benadering kunnen ware heling en transformatie plaatsvinden. Zowel deelnemers als facilitators worden aangemoedigd om met integriteit en respect deel te nemen aan deze waardevolle praktijk.

Aanvullende Lezing en Bronnen
Voor degenen die verder willen verkennen, zijn er verschillende boeken, wetenschappelijke artikelen, websites en spirituele leraren beschikbaar. Deze bronnen bieden een breed scala aan inzichten en kennis over energiewerk, spirituele groei en bewustwording. Het is belangrijk om met een open geest te verkennen en te leren van diverse bronnen om een dieper begrip te krijgen van dit boeiende vakgebied.

Lees hier blog 13 helemaal!

Onze energetische aard
Deel 1

Mijn dieper gelegen missie is het verhelderen van onze energetische aard, met als doel een samensmelting te creëren tussen reguliere geneeskunde, kwantumfysica en energetische geneeskunde. Ik begin daarom met een klein stukje geschiedenis:🌿sjamanisme, de oudste wijsheidstraditie van de mensheid!

Nieuwsgierig? Check blog#12

ALIGNS
Blogs

ALIGNS; ‘Het is tijd om het bewustzijn over onze energetische aard te vergroten en het potentieel van energiebewustzijn te omarmen. Het is tijd voor de nieuwe mens – homo luminous – jij en ik, waarin er zowel ruimte is voor persoonlijke groei als collectieve gezondheid.’  

Rondom het fysieke lichaam bevindt zich een lichtgevend energieveld dat onze cellen en ons bioom – de gemeenschap van micro-organismen in en op ons lichaam – informeert over hoe we in harmonie kunnen leven. Hoewel dit veld onzichtbaar is, zijn er mensen die deze energie waarnemen als een aura, een aureool van kleur rond het lichaam van een persoon. Je kunt dit energieveld ook zelf ervaren. Probeer het maar eens: wrijf je handpalmen een paar seconden stevig tegen elkaar, doe dan langzaam je handen een beetje uit elkaar en probeer subtiele warmte, sensatie of een soort “ruis” in de lucht tussen je handpalmen te voelen. 

Meer lezen? check blog#11

13 juli 2023 

ALIGNS is een toonaangevende praktijk voor energetische transformatiecoaching, geleid door Jolanda Blom de Vreugd. Met haar expertise en transformatieprotocollen helpt Jolanda mensen die het gevoel hebben geleefd te worden om weer in contact te komen met zichzelf en hun innerlijke balans te herstellen. Door middel van individuele trajecten en losse sessies biedt ze persoonlijke begeleiding op maat.

Meer lezen? Klik hier om blog#10 volledig te lezen.

Hart-brein coherentie verwijst naar de naadloze samenwerking en communicatie tussen het hart en het brein. Hierbij gaat het niet om geïsoleerde organen, maar om een complex en interactief systeem. Het hart zendt signalen naar het brein en vice versa. Wanneer deze signalen op een gecoördineerde en harmonieuze manier plaatsvinden, ontstaat er coherentie. 

Deze coherentie geeft ons de mogelijkheid om bewust onze biologie te reguleren. Zelfregulatie stelt ons in staat om bewust te kiezen hoe we reageren op de wereld om ons heen en hoe ons lichaam reageert. Hoe beter we onszelf begrijpen, des te beter we kunnen afstemmen op veranderingen in de wereld.  

Lees er meer over in blog#9

Stress 
Laten we eens stilstaan bij het feit dat stress een natuurlijk onderdeel is van ons leven. Het maakt deel uit van de reis die we als mens afleggen, waarbij we waardevolle ervaringen opdoen, zelfs als dat soms uitdagingen met zich meebrengt. Het is belangrijk om te begrijpen dat ons brein in de eerste plaats gericht is op veiligheid, nog meer dan op ons geluk. Wanneer we ons veilig voelen, kunnen we gezond en nieuwsgierig gedrag vertonen, waardoor we kunnen groeien. 

Maar wat veroorzaakt eigenlijk die plotselinge veranderingen in ons gedrag en onze emoties? Welke factoren spelen een rol in dit complexe proces? 

Lees er alles over in blog#8

aligns
Blogs

Uitleg achter de naam ALIGNS

Leven vanuit je blauwdruk, thuiskomen bij jezelf.
Volledig honoreren en eren van wie jij in de kern bent. Je verbinden met 5d zodat je kunt leven vanuit je hart en kloppend met je blauwdruk.

Lees er alles over in blog#7.

Intuïtie is jouw innerlijk kompas en helpt je om meer in contact te komen met jezelf en jouw innerlijke behoeften en verlangens. Intuïtie is de ziel die spontaan reageert. ‘Intuïtie is als een zintuig voor je ziel, het geeft jouw zielsgevoel aan.’

Lees hier meer: blog#6

Ik probeer al een tijdje de juiste woorden te vinden om te beschrijven wat ik vanuit mijn innerlijke ervaringen op zowel aards als galactisch niveau zie, weet, voel, hoor en sinds kort ook ruik. Totdat ik recent een artikel tegenkwam over kosmisch bewustzijn en ik me hier direct mee verbonden voelde.

Wil jij meer weten over Kosmisch Bewustzijn lees dan mijn blog#5.

Energie als medicijn. Hoe ons energetisch lichtveld een cruciale rol speelt gezien vanuit sjamanistisch perspectief. (Alberto Villoldo)
Informatie kan ons helpen te ontdekken waarom we ziek zijn en welke aandoening we hebben, maar ware wijsheid gaat over het begrijpen hoe we kunnen helen. 

Lees meer in blog#4.

aligns
Blogs

Energetische geneeskunde en zijn kracht. Een holistische benadering van gezondheid die erkent dat het menselijk lichaam meer is dan alleen fysieke organen en weefsels. Het gaat ervan uit dat het lichaam een complexe energetische matrix is, waarin verschillende systemen samenwerken om het welzijn van een individu te behouden.

Lees hier meer in blog#3.

Ik voel me de laatste tijd met regelmaat een soort tovenares, priesteres, sjamaan, gipsy of engelachtig wezen. Hoe dan?

Benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan mijn blog#2.

Hey mooi mens, wat ontzettend leuk dat jij de tijd neemt om te lezen over ALIGNS! ALIGNS is een nieuw gevestigde praktijk in Voorhout voor Energetisch Transformatie Coaching. En ik, Jolanda ben er voor jou!

Meer weten? Lees hier mijn allereerste blog!

Ga naar de inhoud